رویدادها
مقالهای که وقوع سیل آققلا را پیش بینی کرده بود!

وقتی در جامعهای «دکتری» فحش و مایۀ تمسخر قلمداد میشود و دستاوردهای علمی را به هیچ میگیرند و فرار مغزها و انزوای نخبگان را خطری جدی نمیدانند که حتا جان افراد را تهدید میکند:
مقالهی دکتر «نازیلا کاردان» _استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه شهید مدنی آذربایجان/ دکتر یوسف حسنزاده: استاد دانشگاه مدنی تبریز (گروه مهندسی آب) و ابوالفضل ارزنلو (کارشناس ارشد سازههای هیدرولیکی) با عنوان «شبیهسازی دوبعدی جریانهای سیلابی شهری با مدل CCHE۲D (مطالعه موردی: شهر آققلا)» در زمستان ۱۳۹۶ منتشر شد که در آن نسبت به وقوع سیل در منطقه آققلا هشدار داده شده بود.
به گزارش خبر آنلاین نویسندگان مقاله چنین نتیجه گرفته بودند که: ” با توجه به الگوی جریان شکل گرفته در سیلاب مذکور و نقشههای شاخص مخاطره، تخلیه کلی شهر امری ضروری به نظر میرسد. از طرفی با توجه به مساحت پهنه پرخطر، میزان خسارات وارده سنگین خواهد بود.
در این تحقیق با استفاده از نرم افزار CCHE۲D به بررسی بازتاب رفتار هیدرولیکی شهر آق قلا در برخورد با سیلابهای ۱۰۰ ساله رودخانهی گرگانرود پرداخته شده و با استفاده از شاخص مخاطره، ورودی لازم برای تدوین برنامه واکنش سریع، مدیریت بحران، بیمه سیلاب استخراج گردیده است.
سایر نتایج حاصل از این تحقیق به شرح زیر است:
1- استفاده از مدلهای عددی دو بعدی پیشرفته بهجای مدلهای یکبعدی میتواند نتایج بهتری را برای مدیریت سیلابهای شهری و تدوین برنامه واکنش سریع در اختیار قرار دهد.
2- با توجه به اهمیت توسعه شهرها در مبحث توسعه پایدار و رابطه آن با سیلابهای شهری، در صورت گسترش مناطق شهری، توسعه شهر آققلا بهصورت عرضی و نه در جهت مسیل رودخانه امری ضروری به نظر میرسد.
3- با توجه به الگوی سیلاب شکلگرفته در محدوده شهر آققلا، یک سری نواحی در امتداد مسیر رودخانه پس از ورود سیلاب بهسرعت تحت تاًثیر قرارگرفته و سیلاب از این نواحی به مسیر فرعی وارد میشود. احداث سازههایی مانند دایک و دیوارههای سیلبند میتواند از خروج جریان در زمان سیل از این نواحی جلوگیری کند.
4- با توجه به نقشههای شاخص مخاطره در محدوده شهر آققلا، غالب مناطق متاًثر از سیلاب، در وضعیت پرخطر قرار دارند. این مناطق بهشدت دچار آسیب شده و برای شهروندان نیز بسیار خطرناک است. تخلیه سریع این مناطق میتواند از اولویتهای تدوین برنامه واکنش سریع و مدیریت بحران باشد.
5- یکی از مسائل مهم دیگر دسترسی به مناطق سیلزده است. با مشاهده نقشههای شاخص مخاطره میتوان مناطق دسترسی را تبیین و اقدامات ضروری را به انجام رساند.
6- با توجه به الگوی جریان شکلگرفته در سیلاب مذکور و نقشههای شاخص مخاطره تخلیه کلی شهر امری ضروری به نظر میرسد.
مطالب مرتبط
-
پنجرهای برای لبخند به زندگی1 ماه پیش
ذن در جان شاعر نوشتۀ احمد شاملو
-
پنجرهای برای لبخند به زندگی4 هفته پیش
درمان پوچی به سبکِ ژان پل سارتر
-
لذتِ کتاببازی3 هفته پیش
نگاهی به رمان «هیچ دوستی بهجز کوهستان» نوشتۀ بهروز بوچانی
-
مولوی خوانی4 هفته پیش
«در هوایت بیقرارم روز و شب» با صدای شهرام ناظری
-
پنجرهای برای لبخند به زندگی4 هفته پیش
«زیباییِ وصلۀ ناجور بودن»: لیدیا یوکناویچ
-
لذتِ کتاببازی4 هفته پیش
نگاهی به نمایشنامۀ «بانویی از تاکنا» نوشتۀ ماریو بارگاس یوسا
-
پنجرهای برای لبخند به زندگی1 ماه پیش
رمان «به سوی آزادی» کازانتزاکیس و چند درس برای زندگی
-
پنجرهای برای لبخند به زندگی2 هفته پیش
رمان «دشمن عزیز» نوشتۀ جین وبستر: دعوت به مذهبی مبارزتر!