کودک و نوجوان
تازهترین کتابِ جی. کی. رولینگ: افسانۀ ایکاباگ
تازهترین کتابِ جی. کی. رولینگ: افسانۀ ایکاباگ
حتی اگر کسی اهل کتاب و مطالعه نباشد، نام جی. کی. رولینگ به گوشش آشناست؛ نویسنده مجموعه هفتجلدی هری پاتر که در سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۷ منتشر شدند. بیش از پانصدمیلیون جلد از ماجراجوییهایی هری، رون و هرمیون در مدرسه علوم و فنون جادوگری هاگوارتز در سراسر جهان به فروش رفته؛ به هشتاد زبان ترجمه شده و در هشت قسمت فیلم به تصویر کشیده شده است. انتشارات پرتقال به تازگی آخرین اثر این نویسنده را با عنوان افسانه ایکاباگ و با ترجمه خوب سیدعمادالدین خاتمی منتشر کرده است.
رولینگ سه جلد کتاب دیگر برای کمک به خیریه به مجموعه آثارش اضافه کرده است. او کتاب جانوران شگفتانگیز و زیستگاه آنها را هم نوشت که با اقتباس از آن مجموعه فیلمی نیز ساخته شد. بعد از آن رولینگ همراه با جک تورن، نمایشنامهنویس و جان تیفانی، کارگردان، ماجراهای هری در بزرگسالی را در نمایشنامهای به نام هری پاتر و فرزند نفرینشده به رشته تحریر درآورد. این نمایشنامه در اروپا، امریکای شمالی و استرالیا روی صحنه رفت و با استقبال فراوانی روبهرو شد. در ادامه این یادداشت به بررسی بیشتر اثر خواندنی افسانه ایکاباگ از نشر پرتقال میپردازیم.
داستانی که مارشلندزیها روایت میکنند
چرا ایکاباگ؟
جی. کی. رولینگ نویسنده کتاب افسانه ایکاباگ درباره نوشتن این کتاب گفته است:
فکر نوشتن این کتاب مدتها قبل به سرم زد. کلمه ایکاباگ از واژهی ایکاباد ریشه گرفته که به معنای «بیشکوه» یا «شکوه ازدسترفته» است. گمان کنم وقتی داستان را بخوانید و ببینید، پر از همان مضامینی است که همیشه عاشقشان بودهام؛ و خودتان متوجه شوید چرا این نام را انتخاب کردم. آن هیولاهایی که سحرشان میکنیم، به ما درباره خودمان چه میگویند؟ چه باید بر سر شیطان بیاید تا کسی یا کشوری را در چنگ خود بگیرد و چگونه میتوان آن شیطان را دور کرد؟ چرا مردم تصمیم میگیرند دروغها را باور کنند وقتی مدرک چندان معتبری وجود ندارد یا حتی اصلا هیچ مدرکی در دست نیست؟
اگه کرونا نبود، داستانم کامل نمیشد
وقتی دو فرزند کوچکترم خیلی کمسنوسال بودند، این داستان را برایشان میخواندم؛ اما هرگز آن را به پایان نرساندم. مکنزی که این داستان را خیلی دوست داشت، از این کارم خیلی کفری بود. وقتی کتابهای هری پاتر را تمام کردم، پنج سالی به خودم مرخصی دادم. بعد هم تصمیم گرفتم کتاب بعدیام برای کودکان نباشد، این طوری شد که ایکاباگ همچنان ناتمام در اتاق زیرشیروانی منتظر ماند. این انتظار ده سالی طول کشید و بعید نبود همچنان همانجا میماند اگر همهگیری کووید ۱۹ پیش نمیآمد و میلیونها کودک که نه میتوانستند به مدرسه بروند و نه به دوستانشان سر بزنند، در خانه زندانی نمیشدند. در این زمان بود که به فکرم افتاد این داستان را رایگان و آنلاین منتشر کنم و از بچهها بخواهم برایشان نقاشی بکشند.
فرقی نمیکند کودک باشید یا نوجوان یا بزرگسال. آثار جی.کی رولینگ قدرت این را دارند تا هر خوانندهای را مجذوب جهان جادویی و سحرآمیز خود کنند. اگر مایل به خواندن این کتابید، میتوانید به فایل کتاب در سایت نشر پرتقال سر بزنید و صفحاتی از این کتاب را با ترجمه سیدعمادالدین خاتمی بخوانید.
-
لذتِ کتاببازی1 ماه پیش
نگاهی به کتاب «خطابههای برندگان جایزۀ نوبل ادبیات» ترجمۀ رضا رضایی
-
تحلیل داستان و نمایشنامه1 ماه پیش
«داستایفسکی؛ سالک مدرنِ رنجاندیش» نوشتۀ سروش دباغ
-
لذتِ کتاببازی3 هفته پیش
نامهای سرگشاده به «ادوارد هرش»، کسی که میخواست دوباره دل ببازیم و… !
-
لذتِ کتاببازی4 هفته پیش
دل باختن دوباره به شعر، با کتاب «شب آخر با سیلویا پلات» / (بخش اول)
-
هر 3 روز یک کتاب3 هفته پیش
بریدهای از کتاب «در فاصلۀ دو نقطه» اثرِ ایران درّودی
-
معرفی کتاب3 هفته پیش
بهترین کتابهای ترجمۀ سال 1402 از دید داورهای معتبر
-
نامههای خواندنی1 ماه پیش
بخشی از یک نامۀ «فریدریش نیچه»
-
کارگردانان ایران2 هفته پیش
چند سرودۀ کوتاه از عباس کیارستمی