موسیقی کلاسیک
قطعۀ چنین گفت زرتشت از ریچارد اشتراوس
قطعۀ چنین گفت زرتشت از ریچارد اشتراوس
چنین گفت زرتشت نام کتابی فلسفی و شاعرانه است که فریدریش نیچه فیلسوف و شاعر آلمانی آن را نگاشته است. شخصیت اصلی این کتاب فلسفی شخصی به نام “زرتشت” است که نامش از زرتشت پیامبر گرفته شده است.
نیچه در این کتاب عقاید خود را از زبان این شخصیت بیان داشته است. این کتاب که مهمترین اثر نیچه می باشد مستقیماً الهام بخش ریچارد اشتراوس، موسیقی دان آلمانی، گردید که در 1896 “پوئم سمفونیک”ی به نام چنین گفت زرتشت خلق نماید.
(منبع: dalfak)
آشنایی با ریچارد اشتراوس
تعدادی از کارهای اولیه اشتراوس برای ساز سولو یا ارکستر مجلسی نوشته شده است. این قطعات برای پیانو، ویلنسل و ویلن بود که اکثر آنها از بین رفته.
اشتراوس همزمان با پایان قرن نوزدهم به نوشتن اپرا گرایش پیدا کرد و چند اپرا نوشت، ولی تا سال ۱۹۰۵ که «سالومه» را نوشت، به عنوان آهنگساز مطرح اپرا شناختهشده نبود.«سالومه» اپرایی مدرن بر اساس نمایشنامهای به همین نام نوشته اسکار وایلد بود که بسیار مورد توجه مردم قرار گرفت. همینطور موسیقیدانهایی که معاصر اشتراوس بودند، همه این کار را تحسین کردند. موریس راول آن را «شگفتانگیز» و گوستاو مالر این اثر را «آتشفشان زنده» خواند.
«دگردیسی» یکی از تراژیکترین آثار اشتراوس است که در سیاهترین روزهای جنگ نوشته شده و مرثیهای است برای نابودی فرهنگ آلمان و اصابت بمب به همه سالنهای اپرای این سرزمین.اشتراوس مینویسد: «وحشتناکترین دوران تاریخ بشر به پایان رسید. ۱۲ سال سلطه حیوانیت، غفلت و مبارزه با فرهنگ به دست بزرگترین جنایتکاران که ۲۰۰۰ سال پیشرفت فرهنگ آلمان را نابود کردند.»
-
لذتِ کتاببازی3 هفته پیش
نگاهی به کتاب طوطی فلوبر نوشتۀ جولین بارنز
-
لذتِ کتاببازی1 ماه پیش
جشن بیمعنایی میلان کوندرا: ادای احترامی به رابله و پانورژ!
-
لذتِ کتاببازی1 ماه پیش
درنگی در رمان «تربیت احساسات» نوشتۀ گوستاو فلوبر
-
تحلیل نقاشی1 ماه پیش
نگاهی به «بوسه» اثر گوستاو کلیمت
-
پنجرهای برای لبخند به زندگی3 هفته پیش
رمان «مسئلهی اسپینوزا» اثر اروین یالوم: سه روایت متفاوت از «در خانه بودن»!
-
لذتِ کتاببازی1 ماه پیش
بریدههایی از کتاب «زیبا مثل ماگنولیا» دربارۀ زندگی و آثار فریدا کالو
-
معرفی کتاب1 ماه پیش
نگاهی به کتاب «دیدن در تاریکی» نوشتۀ ماریانا الساندری
-
نوبلخوانی4 هفته پیش
نگاهی به «سهگانه قاهره» نوشتۀ نجیب محفوظ