از دنیای نقاشی
نکتههایی جالب دربارۀ یوهانس ورمیر
نکتههایی جالب دربارۀ «یوهانس ورمیر »
«یوهانس ورمیر» نقاش مشهور هلندی بود که در عصر طلایی هلند زندگی میکرد و فعالیت هنری داشت. او در کنار «رامبرانت» و «فرانس هالس» به عنوان مهمترین نمایندگان باروک هلندی شناخته میشود؛ با این حال اطلاعات چندانی از این هنرمند در دست نیست. به نظر میرسد زندگی این هنرمند همچون سوژههای نقاشیهایش آرام بوده است.
در ادامه با پنج نکته درباره این هنرمند نامدار آشنا میشوید:
«ورمیر»؛ یک هنرمند خودآموخته
«یوهانس ورمیر» در سال ۱۶۳۲ در شهر «دلفت» واقع در هلند جنوبی متولد شد. پدرش تاجر ابریشم بود اما سپس به سراغ اداره مسافرخانه و خرید و فروش آثار هنری رفت. شاید همین فعالیت پدر «ورمیر» به او کمک کرد تحصیلات در زمینه هنر را آغاز کند. با این حال چند سال بعد پدرش با بدهکاری مواجه شد و همین مسئله میتواند دلیل باشد بر ادامه فعالیت «ورمیر» به عنوان یک هنرمند خودآموخته.
«ورمیر» در ۴۳ سالگی درگذشت
این هنرمند در سال ۱۶۵۳ با یک زن کاتولیک ازدواج کرد و به خانه مادر همسرش نقل مکان کرد. او در تمام عمرش به عنوان یک نقاش فعالیت کرد و در سن ۴۳ سالگی درگذشت. عشق او به زادگاهش در نقاشی «خیابان کوچک» مشهود است.
این نقاشی که یکی از دو نقاشی منظرهای است که به دست این نقاش خلق شده است، «خیابان کوچک» زندگی روزمره در «دلفت» قرن هفدهم میلادی را به تصویر میکشد. از جمله ویژگیهای «ورمیر» در خلق نقاشی میتوان به توجه او به جزئیات اشاره کرد. در سال ۲۰۱۵، در نهایت موقعیت دقیق تابلو نقاشی «خیابان کوچک» این هنرمند مشخص شد، اما با مقایسه وضعیت کنونی و این نقاشی میتوان دریافت تقریبا تمام بخشهای این مکان دچار تغییر شده است.
نقاش صحنههای خودمانی یا زندگی روزمره
تاکنون فقط ۳۵ تابلو نقاشی به «ورمیر» نسبت داده شده است و بیشتر آنها صحنههایی از زندگی روزمره را به تصویر میکشند. موضوع اغلب نقاشیهای او زنانی بودند که مشغول انجام کارهای روزانه همچون مطالعه نامه یا حتی ریختن شیر در ظرف هستند. اغلب سوژهها در اتاقی نقاشی شدهاند که یک پنجره در سمت چپ آن قرار دارد.
یکی از مهمترین ویژگی آثار «ورمیر» علاقه او به نور بود. نور آفتاب به طور طبیعی بر روی سوژهها افتاده است و این هنرمند ویژگیهای سوژهها را با کمک نور و سایه به تصویر میکشد.
«ورمیر» تقریبا تا قرن نوزدهم شناختهشده نبود
این هنرمند در طول زندگی به عنوان یک نقاش حرفهای مراحل موفقیت را به آرامی سپری کرد. او عضو یک گروه منطقهای از نقاشان بود و با مرگش نام او هم به فراموشی سپرده شد. تا قرن نوزدهم بسیاری از آثار او به هنرمندان دیگر نسبت داده میشدند تا اینکه « Théophile Thoré Burger» که یک منتقد هنری فرانسوی است آثار این هنرمند را بار دیگر کشف کرد.
«ورمیر» نقاش یکی از مشهورترین آثار هنری تاریخ است
«دختری با گوشواره مروارید» مشهورترین تابلو نقاشی این هنرمند محسوب میشود. این نقاشی که با نام «مونالیزای شمال» هم شناخته میشود نماد سبکی به نام «ترونی» است. مهارت «ورمیر» در به تصویر کشیدن نور در نقاشیها در نحوه نگاه این دختر و بازتاب نور در گوشواره مرواید آن مشهود است.
منبع: isna
نکتههایی جالب دربارۀ «یوهانس ورمیر »
-
لذتِ کتاببازی4 هفته پیش
«کمونیسم رفت ما ماندیم و حتی خندیدیم»: امر سیاسی یعنی امر پیشپاافتاده
-
لذتِ کتاببازی3 هفته پیش
رمان «بر استخوانهای مردگان» نوشتۀ اُلگا توکارچوک: روایتِ خشمی که فضیلت است
-
سهراب سپهری1 ماه پیش
بریدهای از کتاب «برهنه با زمین» اثر سهراب سپهری
-
لذتِ کتاببازی2 هفته پیش
«صید ماهی بزرگ» نوشتۀ دیوید لینچ: روایتِ شیرجه به آبهایِ اعماق
-
شاعران جهان1 ماه پیش
سعاد الصباح: من مینویسم پس سنگباران میشوم!
-
درسهای دوستداشتنی2 هفته پیش
والاترین اصالت «سادگی» است…
-
هر 3 روز یک کتاب1 هفته پیش
جملههایی به یادماندنی از نغمه ثمینی
-
حال خوب3 هفته پیش
مدیتیشن «تعادل هفت چاکرا» همراه با طاهره خورسند