سفر به سرزمینهای دیگر
چند نمونه از شادترین فستیوالهای جهان
چند نمونه از شادترین فستیوالهای جهان
تایلند :جشنواره فانوس (Yi Peng And Loy Krathong)
این جشنواره که هرساله 14 نوامبر برگزار میشه پر از آرامش و شور و نشاط و زیبایی ست. جشنواره با سرود و مناجات که فضای آرامش بخشی رو بوجود میاره، شروع میشه.
بعد از اون، مراسم قایق هایی که با برگ و ساقه های موز تزئین شدن، همراه با بخورهای خوشبو و گل و شمع، روانه ی رودخونه میشن و مردم فانوس های شناور رو تو هوا به پرواز در میارن که منظره ای بی نظیر رو بوجود میاره، اینجاست که نور و آرامش، صدای روحانی و انرژی مثبت مردم در محیط، یک شب فراموش نشدنی رو رقم میزنه.
نمایش های موزیکال، رقص های سنتی، مسابقه ساخت فانوس، آتش بازی، سرو انواع غذاها از دیگر برنامه های این فستیوال هست.
پرتغال :جشنواره هنری Ágitagueda
جشنی زیبا و هنری از چترهای خوشرنگِ که از سال 2012 در شهر آگوئدا پرتغال برگزار میشه. هرسال با شروع شدن این مراسم در ماه جولای، خیابون های شهر آگوئدا، فوق العاده جذاب و دیدنی میشن.
علاوه بر اینکه چترهای رنگارنگ، شهر رو تزئین کردن، از عابرین در برابر تابش مستقیم نور خورشید، محافظت می کنن، انگار شهر دست و پا درآورده و هر جا برین، با یه چتر رنگی، مراقب پوست شماست.
هند :جشنواره رنگ Holi
جشنواره هولی (Holi) هم یکی از بزرگترین جشن های سنتی هند هست و هم معروف ترین جشنواره های جهان و هر سال در آغاز فصل بهار بر اساس تقویم هندی برگزار میشه. مردم هند، پودرهای رنگی و بادکنک های پر از آب، روی هم پرتاب میکنن.
“هولی” در زبان هندی به معنی سوختنِ که دلالت به پیروزی بر خوبی و بدی داره و در اکثر مناطق هند در طول 2 روز، هولی و دولتی (بزرگ و کوچک) برگزار میشه. هندی ها معتقدن رنگهای روشن زندگی بخش، نیروزا و نشاط آور هستن و به همین دلیل هم، سرتا پای هم رو در این روز رنگی می کنن.
پودرهای رنگی هم از گیاهان نیم، کومکوم، هالدی و غیره تشکیل شدن و خاصیت درمانی دارن و از بروز بیماریهای شایع در هند هم جلوگیری میکنن.
ژاپن :جشنواره روشنایی زمستانی
جشن نور زمستانی ژاپن هم که یکی از معروف ترین جشنواره های جهان هست، نمایش یکی از بهترین و زیباترین چراغ های زمستانی. در این جشنواره، پارک تفریحی نابانا که به اندازه کافی با گلخانه های خودش زیباست، در فصل بهار و همزمان با شکوفه های خوش رنگ، با بیش از 7 میلیون لامپ LED که با پنل های خورشیدی شارژ میشن، تزئین میشه.
ژاپن :جشنواره فانوسهای شکوفهی گیلاس
وقتی فصل شکوفه دهیِ درختان گیلاس در ژاپن، همزمان با شروع مدارس آغاز میشه، ژاپنی ها وقتشون رو برای “هانامی” تنظیم میکنن. این لغت معنی گردش و جمع شدن دوستان و فامیل کنار هم رو داره و مردم در اون سفره هایی رو زیر درختان ساکورا گسترده میکنن. این رسم اونقدر با فرهنگ ژاپنی خو گرفته که به اسم هنر سنتی و مدرن هم در این سرزمین ثبت شده.
چند نمونه از شادترین فستیوالهای جهان
اسکاتلند:جشنواره سگهای طلایی
تو این جشنواره بامزه و پرطرفدار سگ های شکاری طلایی رنگ در اسکاتلند به همراه صاحبانشون شرکت میکنن. این فستیوال اولین بار در سال 2006 برگزار شد که در 50 سالگرد برگزاری این جشن، 188 سگ طلایی در سرتا سر جهان جمع آوری شدن و عکسی سراسری همراه با صاحبانشون انداختن. در ماه جولای امسال هم در این جشن، 222 سگ شرکت کردن و رکورد این جشنواره رو شکستن.
مجارستان :جشنواره Busójárás
Busójárás به معنای ترساندن و فراری دادن زمستان هست.در جشنواره Busójárás مردم شهر موهاچ در جنوب مجارستان ، لباس سنتی و ترسناک، مثل ماسک های چوبی و کتهای پشمی بزرگی میپوشن و در طول جشن راهپیمایی می کنن تا زمستان رو فراری بدن و به بهار خوش آمد بگن. این فستیوال 6روزه در پایان ماه فوریه، برگزار میشه.
آمریکا :جشنواره چراغهای فانوسی شناورهانولولو
در جزایرهاوایی آمریکا ” جشنواره چراغهای فانوسی شناورهانولولو” به منظور ادای احترام به قربانیان جنگ، قحطی و بلایای طبیعی برگزار میشه که در اون مردم فانوس هایی رو بصورت شناور در آب رها می کنن.این فستیوال در ماه می برگزار میشه و به نوعی بزرگداشتی شاد ، پر از رنگ و نور برای قهرمانانشونه.
چند نمونه از شادترین فستیوالهای جهان
ایتالیا :جشنواره بینالمللی دیدار در آسمان مونته پیانا
مهیج ترین وترسناک ترین جشنواره جهان، ممکنه همین جشن باشه که شرکت کنندگان در اون ساعات زیادی رو در سراسر کوهای آلپ ایتالیا بصورت خوابیده و آویزون حرکت میکنن.این گروه تنبل تصمیم گرفتن به این شکل به سربازان کشته شده در طول جنگ جهانی اول ادای احترام کنن.
آمریکا :جشنواره بینالمللی بالن آلبوکورکو
این جشنواره بین المللی به مدت 9 روز در آمریکا برگزار میشه ودر اون بیش از 500 بالن آسمان فرستاده میشه.سوار شدن و تماشای این همه بالون پر از رنگ و شادی تجربه ی فوق العاده ای برای شرکت کنندگان این جشنواره ست.
ژاپن : جشنواره برف ساپورو
در این جشنواره برفی که هر ساله هفته دوم فوریه در بلوار وسیع سرتاسر پارک odori برگزار میشه ، مجسمه های غول پیکر یخی به نمایش عموم گذاشته میشه. برف مورد نیاز از مکان های مختلف شهر ساپوروبه این پارک آورده میشه.این مجسمه ها که به کمک بولدوزرها و ماشین های حفاری خلق میشن ارتفاعشون به 15 متر هم میرسه.باور اینکه این آثار هنری ظریف توسط ماشین های سخت و خشن ساخته شده کمی مشکله!
میلیون ها نفر علاوه بر اینکه برای تحسین مجسمه های یخی ساخته شده، دور هم جمع میشن ، از تفریحات دیگه مثل اسنوبرد سواری و مسابقات مختلف هم لذت می برن.
مکزیک: جشنواره روز مرگ
یکی از جالب ترین فستیوال های مکزیک، جشنواره روز مرگ هست که بین تاریخ های 22 اکتبر تا 2 نوامبر برگزار میشه. تو بیشتر روستاهای سرخپوست این کشور، محراب هایی ساخته میشه که روی اونها با انواع غذاها، نوشیدنی ها و برخی از لوازم شخصی فرد فوت شده تزئین میشن. رقص و پایکوبی هم توسط “ماریاچی ها” در کنار قبرها اجرا میشه. البته این شادی برای مرده ها، ریشه در اعتقاد اونها داره و به نوعی احترام گذاشتن به حساب میاد! درواقع “جشنواره روز مرگ ” نه تنها مراسم غمگین و ترسناکی نیست بلکه پر از رقص و شادی هیجانه!
آمریکا :جشنواره مرد سوزان
این جشن به طور سالانه، به مدت 1 هفته، در بیابان ” بلک راک” آمریکا برگزار میشه، یعنی روز دوشنبه سال قبل از تعطیلات روز کارگر. علت نام گذاری این جشن یعنی اسم “مرد سوزان” هم به دلیل سوزاندن مردی حصیری بزرگ یا چیزی شبیه به اونه که تندیس پیروان دروئیدی کلتی و معنای نماد باروری، در اختتامیه هست.
تایلند :جشنواره آب سونگکران
سونگکران، جشن سال نو تایلندیِ که آوریل هر سال برگزار میشه. واژه Songkran در زبان تایلندی به معنی حرکت کردن و تغییر مکان هست. جشن آب از ۱۳ تا ۱۵ آوریل برگزار میشه که در واقع شروع فصل بارانِ و به باور مردم تایلند، این آب بداقبالی را ازشون دور میکنه. این سنت برای تایلندی ها خیلی با ارزش هست و در روز جشن، اعضای خانواده دور هم جمع میشن تا احترام خودشون رو به بزرگترها با ریختن آب خوشبو بر روی دستهای اونها نشون بدن. فیل ها هم تو این جشنواره شرکت میکنن و روی بازدیدکنندگان آب میپاشن، البته خدا میدونه قبلش برای آموزش دیدن چقدر اذیت شدن!
(منبع: nasimshow)
-
اختصاصی کافه کاتارسیس1 ماه پیش
«گوشماهی» با صدای آیلا کریمیان
-
معرفی کتاب3 هفته پیش
«خداحافظ آنا گاوالدا»: از جادۀ ادبیات به سوی تابناکترین گلها…
-
کارگردانان ایران1 ماه پیش
«شمس پرنده» شاهکار پری صابری
-
مصاحبههای مؤثر1 ماه پیش
محمدعلی بهمنی و روح نیماییاش…
-
تحلیل نقاشی1 ماه پیش
رمانی دربارۀ «دختری با گوشوارۀ مروارید»
-
موسیقی کلاسیک1 ماه پیش
Canon in D شاهکار یوهان پاخلبل
-
مهدی اخوان ثالث3 هفته پیش
پادشاه فصلها، پاییز…
-
رادیو ادبیات3 هفته پیش
«یکروز میآیی که من دیگر دچارت نیستم» شعر و صدا: افشین یداللهی