تحلیل نقاشی
نگاهی به «زن جوانی که سیب پوست میکَند» اثر نیکولاس ماس
نگاهی به شاهکارهای نیکولاس ماس
«نیکولاس ماس» در خلق تابلوهای نقاشی کوچک با موضوع اتفاقات روزمره و پرتره شهرت داشت. از جمله نقاشیهای قابل توجه او به «زن جوانی که سیب پوست میکَند» میتوان اشاره کرد.
«نیکولاس ماس» نقاش «عصر طلایی هلند» بود که در سال ۱۶۳۴ میلادی متولد شد. او به عنوان هنرمندی شناخته میشود که اغلب صحنههای روزمره را به تصویر میکشید. او در دورههای مختلف در آمستردام و دورخت زندگی میکرد. او در دوران سکونت در آمستردام یکی از هنرآموزان «رامبرانت» بود و اصول اولیه به تصویر کشیدن نور و جزئیات نزدیک به واقعیت را آموخت. «ماس» پس از مدتی به یکی از نقاشان مطرح پرتره افراد جامعه تبدیل شد. نمونههایی از این آثار در موزه سلطنتی هنرهای زیبای بلژیک به نمایش گذاشته شده است.
«ماس» در تابلو نقاشی «زن جوانی که سیب پوست میکَند» یک صحنه آرام را به تصویر کشیده است. این تابلو نقاشی زنی را به نمایش گذاشته است که مشغول انجام کارهای خانگی است. در این تابلو نقاشی میشود به وضوح تاثیرات «رامبرانت» نقاش بزرگ هلندی و آموزگار «ماس» را مشاهده کرد. از جمله این ویژگیها به استفاده از رنگهای گرم و استفاده ماهرانه از سایهها میتوان اشاره کرد.
«ماس» به نحوی رنگهایش را برای نقاشی ترکیب میکرد که تصویر نهایی تیره باشد. او اغلب از رنگ قرمز به عنوان عنصر رابط استفاده میکرد. رنگ قرمز را در آستینهای لباس دختر، گل سر، سیبها و پارچهای که میز را پوشانده، میتوانیم ببینیم.
این تابلو نقاشی یک اثر هنری ساده و دوستداشتنی از زنی است که مشغول کار در آشپزخانه است. در نگاه اول به نظر نمیرسد که هیچ نوآوری در خلق آن به کار رفته باشد، اما واقعیت این نیست. در هنر قرن هفدهم میلادی هلند خدمتکاران اغلب مثل نقاشی زیر به تصویر کشیده میشدند؛ خدمتکاران درحالی نقاشی میشدند که بانوی خانه آنها را حین چرت زدن پیدا کرده است. خدمتکاران تنبل و نالایق از جمله موضوعات رایج نقاشیهای هلندی بودند.
منبع: isna
-
لذتِ کتاببازی1 ماه پیش
«کمونیسم رفت ما ماندیم و حتی خندیدیم»: امر سیاسی یعنی امر پیشپاافتاده
-
لذتِ کتاببازی3 هفته پیش
رمان «بر استخوانهای مردگان» نوشتۀ اُلگا توکارچوک: روایتِ خشمی که فضیلت است
-
سهراب سپهری1 ماه پیش
بریدهای از کتاب «برهنه با زمین» اثر سهراب سپهری
-
لذتِ کتاببازی2 هفته پیش
«صید ماهی بزرگ» نوشتۀ دیوید لینچ: روایتِ شیرجه به آبهایِ اعماق
-
درسهای دوستداشتنی3 هفته پیش
والاترین اصالت «سادگی» است…
-
هر 3 روز یک کتاب2 هفته پیش
جملههایی به یادماندنی از نغمه ثمینی
-
نامههای خواندنی2 هفته پیش
بریدههایی از «نامههای گوستاو فلوبر»
-
تحلیل نقاشی1 ماه پیش
تغییرات سبکی و سیر تکاملی آثار پابلو پیکاسو