رویدادها
اعطای جایزۀ نوبل در میان فریادهای خشم معترضان

اعطای جایزۀ نوبل در میان فریادهای خشم معترضان
«پیتر هاندکه» در حالی جایزه نوبل خود را در مراسمی از پادشاه سوئد دریافت کرد که معترضان در بیرون از سالن اعطای جایزه با برپایی تظاهرات به این تصمیم آکادمی اعتراض کردند.
به نقل از رویترز، «پیتر هاندکه» برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۱۹ به همراه «اولگا توکارچوک» نویسنده لهستانی برنده نوبل ۲۰۱۸ و برندگان نوبل شیمی، پزشکی، فیزیک و اقتصاد طی مراسمی مجلل در سالن کنسرت هال شهر استکهلم سوئد، جوایز خود را از دستان پادشاه سوئد دریافت کردند.
تصمیم آکادمی سوئد برای انتخاب «پیتر هاندکه»، نویسنده اتریشی به عنوان برنده جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۱۹ با انتقادها و خشم بسیاری از افراد روبهرو شد که او را به دلیل حمایتهای پیشین از «اسلوبودان میلوشویچ»، رئیسجمهور سابق صربستان و ابراز همدردی با صربها در جنگ یوگسلاوی در دهه ۹۰ میلادی، شایسته دریافت مهمترین جایزه ادبی جهان نمیدانند.
در حین برگزاری مراسم اعطای جایزه نوبل ادبیات به «هاندکه» تعدادی از معترضان با تجمع در بیرون از سالن مراسم و با بالا نگه داشتن پلاکاردهایی نسبت به این اتفاق اعتراض و با این پلاکاردها به نحوه واکنش «هاندکه» به قتل عام بیش از هشتهزار مسلمان بوسنیایی در سال ۱۹۹۵ انتقاد کردند.
«عدنان محموتویچ» یکی از افرادی که تجمع ضد «هاندکه» را در استکهلم ترتیب داده بود معتقد است مشکل «هاندکه» این است که نسلکشی مردم بوسنی در دهه ۱۹۹۰ میلادی را انکار میکند.
پیشتر سفیران کشورهای آلبانی، بوسنی، کرواسی، کوزوو و ترکیه اعلام کردند که مراسم اعطای جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۹ به «پیتر هاندکه» را بایکوت میکنند.
«بهجت پاکولی»، وزیر امور خارجه کوزوو در اینباره گفت:
این یک روزِ شرمآور است و نشان میدهد اروپا آنچه را بر ما در کوزوو، بوسنی و کرواسی گذشت فراموش کرده است.
«ترس دروازهبان از ضربه پنالتی»، «داستان کودکان»، «بر فراز دهکدهها»، «پیمودن دریاچه کنستانس»، «نامه کوتاه، وداع طولانی»، «ماجراهای مداد» و «زن چپدست» مهمترین کتابهای «پیتر هاندکه» هستند که جوایز متعدد و مهمی چون جایزه «گئورگ بوشنر» (۱۹۷۳) و جایزه «فرانتس کافکا» در سال ۲۰۰۹ را برای به او به ارمغان آوردهاند. او در سال ۲۰۰۴ نیز جایزه بینالمللی «ایبسن» را برای نمایشنامهنویسی دریافت کرده است.
منبع isna
اعطای جایزۀ نوبل در میان فریادهای خشم معترضان
مطالب بیشتر
-
لذتِ کتاببازی1 ماه پیش
نامهات رسید، دختر!
-
شعر جهان4 هفته پیش
شعری از پابلو نرودا برای «معصومه کریمی»
-
تحلیل داستان و نمایشنامه4 هفته پیش
نگاهی به رمان «بچهآهو» اثر ماگدا سابو
-
موسیقی بی کلام2 هفته پیش
«نازنینِ ناتمام» اثر مزدافر مؤمنی
-
موسیقی بی کلام1 ماه پیش
ما هیچ، ما نگاه…
-
تحلیل نقاشی4 هفته پیش
نگاهی به چند نقاشی پل سزان
-
به وقتِ شنیدنِ شعر1 ماه پیش
«ارغوان» شعر و صدا: هوشنگ ابتهاج
-
موسیقی بی کلام2 هفته پیش
نرم نرمک میرسد اینک بهار…