داستان/ رمان خارجی
تأثیر جایزه گنکور بر تیراژ کتابِ همۀ مردمان در جهان یکسان زندگی نمیکنند!

تأثیر جایزه گنکور بر تیراژ کتابِ همۀ مردمان در جهان یکسان زندگی نمیکنند!
کتاب برندۀ جایزۀ گنکور امسال، “همۀ مردمان در جهان یکسان زندگی نمیکنند“، نوشتۀ ژان پُل دوبوُآ، تنها یک روز پس از دریافت مهمترین جایزۀ ادبی فرانسه، به چاپ دوم رسید و ناشر آن اعلام کرد که علاوه بر ١٢٠ هزار نسخۀ اولیه، دست بکار چاپ ٢٠٠ هزار نسخۀ دیگر شده است.
“پلنگ برف ها”، برندۀ جایزۀ “رونودو” نیز که تنها از سه هفتۀ پیش در بازار است به چاپ پنجم و ١٨٠ هزار نسخه رسید. این ارقام برای انتشار کتاب در فرانسه برای نویسندگان ایرانی که شمارگان کتابهایشان به طور متوسط به کمتر از 500 جلد رسیده و همین میزان نیز در یک دوره طولانی به فروش می رسد باعث شگفتی و حسرت است.
عنوان این کتاب می تواند در مقایسه میان نویسندگان رمان در ایران با فرانسه نیز قابل اعتنا باشد و یادمان باشد رمان نویسان ایرانی چگونه در بازاری بسیار کم رونق فعالیت نویسندگی دارند.
به گزارش آرافآی، کتاب “همۀ مردمان در جهان یکسان زندگی نمیکنند” داستان مردی را از زبان او باز میگوید که در کِبِک، ایالت فرانسه زبان کانادا، به زندان افتاده و ناگزیر هم سلول “هِلس آنژِل”، مردی هراس انگیز و در همان حال ملایم و پُرمحبت، شده است. داستان زندگی این مرد، داستانِ خوشبختیِ از میان رفته و فرو ریختن جهانی گذرا و پدید آمدنِ دنیای تازهای آمیخته به بی عدالتی و خشونت و تحقیر است.
ژان پُل دوبوُآ، خود این کتاب را تلاشی برای درک جهان میداند و میگوید:
“این کتاب، کاری دربارۀ روشن بینی است. کوششی در بارۀ درک کارکرد جهان و پذیرش خشونتها و ناهنجاریهای آن. آگاهی به دشواریها و حتی رنج زیستن و در همان حال پیگیری زندگی. این حرف فاخری نیست، اما عمیقاً انسانی است و برای من همین کافی است. در جستجوی بیش از این نیستم”.
این کتاب بیست و دومین رمان ژان پُل دوبوُآ است که پیش از این نیز در زمرۀ فینالیستهای دریافت گنکور قرار داشته و چنان که “برنارپیوو”، رئیس هیئت داوران گنکور گفت:
“نخستین نوشتۀ او نیست که سزاوار دریافت این جایزه باشد”. بگفتۀ او ژان پُل دوبوُآ نویسندۀ دوران خویش است.
منبع iranart.ir
تأثیر جایزه گنکور بر تیراژ کتابِ همۀ مردمان در جهان یکسان زندگی نمیکنند!
مطالب بیشتر
-
لذتِ کتاببازی1 ماه پیش
نامهات رسید، دختر!
-
شعر جهان4 هفته پیش
شعری از پابلو نرودا برای «معصومه کریمی»
-
تحلیل داستان و نمایشنامه4 هفته پیش
نگاهی به رمان «بچهآهو» اثر ماگدا سابو
-
موسیقی بی کلام2 هفته پیش
«نازنینِ ناتمام» اثر مزدافر مؤمنی
-
موسیقی بی کلام1 ماه پیش
ما هیچ، ما نگاه…
-
تحلیل نقاشی4 هفته پیش
نگاهی به چند نقاشی پل سزان
-
به وقتِ شنیدنِ شعر1 ماه پیش
«ارغوان» شعر و صدا: هوشنگ ابتهاج
-
موسیقی بی کلام2 هفته پیش
نرم نرمک میرسد اینک بهار…