از دنیای نقاشی
نولان لوئیس و نقاشیدرمانی
نولان لوئیس و نقاشیدرمانی
چندی است کتاب رنگ آمیزی دیگر به کودکان اختصاص ندارد و در میان بزرگسالان نیز طرفداران بسیاری پیدا کرده است. ازیرا محققان بر فواید این کتابها بر سلامت روح و روان افراد تأکید کردهاند و دیگر آن، تنها به عنوان سرگرمی مطرح نیست بلکه راهی برای دست یافتن به تمرکز و آرامش درونی به شمار میآید.
در سال 1925 نولان لوئـیس یک تحـلـیلگر روان، استفاده از نقاشی آزاد را برای تحلیل رفتار بزرگسالان آغاز کرد و این شاخهٔ تازه تأسیس بهسرعت جای مناسب خود را بدست آورد. هدف نقاشیدرمانی فراهم آوردن فرصتی برای افراد بود تا از طریق رنگها و خطوط احساسات، عواطف، نیازها و حتی دانستههای خود را آزادانه و به نحوی که مایلاند بیان کنند.
نقاشی و سایر هنرها مانند پلی میان دنیای درون و واقعیتهای بیرونی قرار میگیرند و تصویر مانند یک میانجی در فاصله این دو عمل کرده و جنبههای خودآگاه و ناخودآگاه، گذشته، حال و آیندهٔ فرد را بازگو میکند.
نخستین کتاب رنگ آمیزی بزرگسالان در سال 2012 و 2013 میلادی وارد بازار شدند. همانطور که اشاره شد، استفاده از این کتابها به منظور تقویت خودآگاهی، مدیریت رفتاری، کاهش اضطراب و افزایش اعتماد بهنفس از سمت روانشناسان توصیه میشود.
در این کتابها بیشتر طرحهای ماندالا به چشم میخورد. ماندالا جدولی است هندسی مورد استفاده در ادیان بودا و هندو که به عنوان نمادی برای جهان هستی بهکار میرود. اصل ماندالا از دین هندو است ولی در آیین بودا هم کاربرد زیادی پیدا کرده است. ماندالاها دایرههایی نمادین برای تمرکز بر خویشتن و جستجو در درون انسان هستند. مرکز دایره جدول ماندالا برای تمرکز در حین مراقبه بکار میرود.
اشکال متقارن هندسی ماندالا که نقش و نگارها، ریزهکاریها، نمادها و اشکال زیادی در آن جا گرفته است، همه در نهایت به سوی مرکز رفته و مرکز شکل اصولا محل تمرکز و تداخل اشکال است.
مطالب بیشتر
-
لذتِ کتاببازی1 ماه پیش
نگاهی به کتاب «خطابههای برندگان جایزۀ نوبل ادبیات» ترجمۀ رضا رضایی
-
تحلیل داستان و نمایشنامه1 ماه پیش
«داستایفسکی؛ سالک مدرنِ رنجاندیش» نوشتۀ سروش دباغ
-
لذتِ کتاببازی4 هفته پیش
نامهای سرگشاده به «ادوارد هرش»، کسی که میخواست دوباره دل ببازیم و… !
-
لذتِ کتاببازی4 هفته پیش
دل باختن دوباره به شعر، با کتاب «شب آخر با سیلویا پلات» / (بخش اول)
-
هر 3 روز یک کتاب4 هفته پیش
بریدهای از کتاب «در فاصلۀ دو نقطه» اثرِ ایران درّودی
-
معرفی کتاب3 هفته پیش
بهترین کتابهای ترجمۀ سال 1402 از دید داورهای معتبر
-
نامههای خواندنی1 ماه پیش
بخشی از یک نامۀ «فریدریش نیچه»
-
کارگردانان ایران3 هفته پیش
چند سرودۀ کوتاه از عباس کیارستمی