نگاهی به «دانشنامۀ فرهنگ مردم ایران»
جلد هفتم دانشنامه «فرهنگ مردم ایران» زیر نظر کاظم موسوی بجنوردی و ویراستاری علمی محمّد جعفری (قنواتی) منتشر شد. در معرفی این کتاب عنوان شده است: دانشنامه «فرهنگ مردم ایران» دانشنامهای تخصّصی درباره فولکلور و فرهنگ عامه مردم ایران است. این دانشنامه عمدهترین مباحث فرهنگ مادی و معنوی مردم مناطق مختلف ایران را دربرمیگیرد که در ۲۰ کد طبقهبندی شده است؛ خوراک، پوشاک، بازی و نمایش، هنر و صنایع دستی، موسیقی، ادبیات عامه، طب عامیانه، باورها و اعتقادات، آداب و رسوم، نهادها و مؤسسات مرتبط با مردمشناسی و فرهنگ عامه، شخصیتها و صاحبنظران تأثیرگذار در این زمینه، کتابها و متون فولکلوریک برخی از کدهای این مجموعه است که به فرهنگ مادی و معنوی مردم مناطق مختلف ایران میپردازد.
بیش از ١٢٠ پژوهشگر و مؤلّف ایرانی و خارجی با این دانشنامه همکاری مداوم داشته و تحقیق و تألیف مقالات آن را برعهده دارند. شماری از مؤلفان و پژوهشگران همکار با این دانشنامه در زمرۀ برجستهترین دانشمندان و محقّقان ایران و جهان هستند و برخی دیگر دانشآموختگان جوانیاند که با گذراندن دورههای آموزشی در این بخش به پژوهشگران و مؤلفان حرفهای تبدیل شدهاند.
جلد هفتم دانشنامه فرهنگ مردم ایران به حرفهای «ف»، «ق» و «ک» اختصاص دارد و دارای ١٩۶ مدخل است که با مدخل «فولکلور» آغاز میشود و با مدخل «کیقباد» پایان مییابد.
منبع: ایسنا
نگاهی به «دانشنامۀ فرهنگ مردم ایران»
جورجو آگامبن: بالاترین مرتبۀ امید و خوشبینی، شجاعتِ ناامیدی است. جورجو آگامبن با هرگونه فروکاستِ…
دربارۀ شعر ژاپن و عقل ناب... با اردشیر رستمی دربارۀ شعر ژاپن مطالب بیشتر با…
گوستاو فلوبر از نگاه ماریو بارگاس یوسا ترجمۀ منوچهر یزدانی: قرن گذشته بود. روزی که…
یاسمن انصاری، منتقد و مترجم در نگاهی به «سهگانه قاهره» به عنوان مهمترین اثر…