شاعر افتضاح، داستان‌نویس بد

مارگارت اتوود، نویسنده برجسته کانادایی که در حال نگارش خاطرات خود است، گفت که به دلیل بالا بودن سنش، نگرانی‌ای درباره پیشرفت هوش مصنوعی ندارد و همچنان از نوشتن لذت می‌برد.

 اتوود ۸۴ ساله، اولین‌بار در سال ۱۹۶۱ به عنوان شاعر به دنیای ادبیات معرفی شد و اولین رمان خود با نام «زن خوراکی» را در سال ۱۹۶۹ منتشر کرد. از آن زمان تاکنون، او بیش از ۶۰ کتاب از جمله رمان، داستان کوتاه و کتاب کودک نوشته است.

اتوود گفت: «من نویسنده‌ای نیستم که در حالت افسردگی به سر ببرم و نوشتن برایم بسیار سخت باشد. احتمالاً از تعداد کتاب‌هایی که نوشته‌ام می‌توانید حدس بزنید. دارم لذت می‌برم.»

هفته گذشته، اتوود در دانمارک با خبرگزاری رویترز مصاحبه کرد. او برای دریافت جایزه ادبیات هانس کریستین اندرسن، به نام نویسنده افسانه‌های معروف قرن نوزدهم، به دانمارک رفته بود.

او نسبت به تأثیر هوش مصنوعی بر حرفه‌اش نگرانی ندارد و با مقایسه خود با نسل جوان‌تر که نگران هستند، اظهار کرد: «هوش مصنوعی بسیاری از افراد را نگران کرده است (…) من خیلی مسن‌تر از آن هستم که بابت این چیزها نگران شوم. اما اگر ۳۰ ساله بودم، نگران می‌شدم. اگر یک طراح گرافیک بودم، حتماً نگران بودم.»

سال گذشته، او اشعاری و ادبیاتی را که به نام او توسط هوش مصنوعی نوشته شده بود، مورد بررسی قرار داد.

او گفت: «تا اینجا، هوش مصنوعی شاعر افتضاحی است. واقعاً بد. و داستان‌نویس خوبی هم نیست.»

رمان پادآرمان‌شهری اتوود، «سرگذشت ندیمه»، که اولین‌بار در سال ۱۹۸۵ منتشر شد و درباره دیکتاتوری تئوکراتیک در ایالات متحده است، پس از انتخاب جمهوری‌خواه دونالد ترامپ به ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۶ با افزایش فروش روبرو شد.

در سال ۲۰۱۹، او دنباله‌ای با نام «وصیت‌ها» منتشر کرد که برنده مشترک جایزه بوکر آن سال شد.

در این مصاحبه، اتوود دوباره انتقادات خود از ترامپ را در میان رقابت نزدیک ریاست جمهوری فعلی او بیان کرد و گفت که او بسیار نگران گرایش‌های خودکامه ترامپ است.

کتاب اخیر او، «پیرزن‌ها در جنگل»، که در سال ۲۰۲۱ منتشر شد، به موضوعاتی مانند خانواده، ازدواج، غم و از دست دادن می‌پردازد و دو سال پس از درگذشت همسرش، نویسنده گریم گیبسون، نوشته شده است.

اتوود با اشاره به آینده اشاره گفت: «دوست دارم که مردم درباره آینده از من سؤال کنند. در نظر شما منظورشان چیست؟ دو سال آینده، پنج سال آینده، ده سال آینده؟ ما نمی‌دانیم. خب، من در حال نوشتن خاطراتی خیلی بزرگ و طعنه‌آمیز هستم و فقط چیزهای احمقانه و فجایع را در آن می‌نویسم چون بقیه چیزها کسل‌کننده است.»

مارگارت آتوود، نویسنده برنده جایزه‌های معتبر ادبی، تاکنون ۵۰ اثر از جمله چندین رمان، داستان کوتاه و شعر به چاپ رسانده است و تاکنون میلیون‌ها نسخه از آثار او که به بیش از ۳۰ زبان دنیا ترجمه شده‌ در سراسر جهان به فروش رسیده‌اند.

«اتوود» نخستین کتاب خود را که یک کتاب شعر بود در سال ۱۹۶۱ به چاپ رساند. «چشم گربه»(۱۹۸۸)، «الیاس گریس»(۱۹۹۶)، «آدمکش کور»(۲۰۰۰) و سه‌گانه «مدآدام»(۲۰۱۳-۲۰۰۳) از دیگر آثار این نویسنده هستند.

رمان «وصیت‌ها» که در سال ۲۰۱۹ به چاپ رسید و در حقیقت دنباله‌ای برای رمان «سرگذشت یک ندیمه» بود به سرعت به یکی از رمان‌های پرفروش تبدیل شد.

در سال ۲۰۱۹، رمان «وصیت‌ها» به طور مشترک با رمان «دختر،‌ زن،‌ دیگر» نوشته «برناردین اواریستو» نویسنده بریتانیایی به عنوان برنده جایزه بوکر معرفی شد. «‌اتوود»‌ پیش‌تر نیز برای رمان «آدمکش کور» این جایزه را در سال ۲۰۰۰ دریافت کرده بود. او با دریافت دوباره این جایزه در سال ۲۰۱۹ به سالمندترین نویسنده‌ای تبدیل شد که جایزه بوکر را به خود اختصاص داده است.

منبع: isna

شاعر افتضاح، داستان‌نویس بد

شاعر افتضاح، داستان‌نویس بد

مدیریت

فریادی شو تا باران وگرنه مُرداران... احمد شاملو

Recent Posts

دورها آوایی است که مرا می‌خواند…

دورها آوایی است که مرا می‌خواند...

3 ساعت ago

نگاهی به آثار نقاش بلژیکی: «جیمز انسور»

نگاهی به آثار نقاش بلژیکی: «جیمز انسور» «جیمز سیدنی ادوارد»‌ که با نام «جیمز انسور»‌…

4 ساعت ago

جمله‌هایی به یادماندنی از نغمه ثمینی

جمله‌هایی به یادماندنی از نغمه ثمینی «ما داریم طلاق می‌گیریم چون همه‌جا گرد طلاق پاشیدن.…

3 روز ago

«صید ماهی بزرگ» نوشتۀ دیوید لینچ: روایتِ شیرجه به آب‌هایِ اعماق

«صید ماهی بزرگ» نوشتۀ دیوید لینچ: روایت شیرجه به آب‌هایِ اعماق آیدا گلنسایی: در کتاب…

6 روز ago

بریده‌هایی از «نامه‌های گوستاو فلوبر»

بریده‌هایی از «نامه‌های گوستاو فلوبر» «نماینده‌های مردم جماعت رقت‌انگیزی از خودفروخته‌ها هستند. نیت‌شان منفعت شخصی…

1 هفته ago

باید خشم را بشناسی بی‌آنکه اسیرش شوی

دیوید لینچ: باید خشم را بشناسی بی‌آنکه اسیرش شوی خوب است هنرمند درگیری و استرس…

1 هفته ago