ششمین شماره فصلنامه فرهنگی و هنری «فردان»
فصلنامه فرهنگی و هنری «فردان» ویژه منوچهر بدیعی، مترجم منتشر شد.
پس از یادداشت سردبیر و در بخش ارمغان مینوی که سلسله یادداشتهای محمد دهقانی، نویسنده و مترجم درباره مجتبی مینوی است، مطلبی با عنوان «مناظره مکتوب دیپلمات افغانستانی با مینوی درباره تاریخ صدر اسلام»، منتشر شده است.
سپس در بخش گفتوگو و چند مقاله که به منوچهر بدیعی اختصاص دارد، این مطالب را میخوانیم: «زندگی جدی نیست» گفتوگو با استاد منوچهر بدیعی، «استاد منوچهر عزیز» نامه نجف دریابندری به منوچهر بدیعی، «شخصیتِ بدیعِ بدیعی» نوشته مسعود جعفری جزی و «درباره منوچهر بدیعی و سابقه معرفتم با او» نوشته محمد دهقانی.
«ایرج افشار و تلاطمهای روزگار او» نوشته کاوه بیات و «معضل بنیادین ترقی و توسعه» از محمدحسین خسروپناه در بخش تاریخ درج شده است.
در بخش اندیشه، «گفتوگویی با آرنت درباره آیشمان» از سَمیول گِرِفتن با ترجمه محمود حبیبی و در بخش فلسفه نیز «متافیزیک شرقی» نوشته رنه گنون با ترجمه رسانه پوربقراط و «فلسفه در جهان اسلام چگونه شناخته شد» از احمد کاظمی موسوی منتشر شده است.
«شهریار، شاعر محلی یا ملی» نوشته محمد جعفری (قنواتی)، «استفاده از نظریه در تألیف رمان» از مایکل گرینی، ترجمه علی خزاعیفر، «رولان بارت، نشانهشناسی، اس/زد» نوشته حسین رضائی لاکسار، «اولین تأملات نظری ادبیات کودک در ایران» نوشته سیدعلی کاشفی خوانساری و «طرحی در شناخت رضا قاسمی و زمانهاش» نوشته فرزام حقیقی مطالب بخش «زبان و ادبیات» هستند.
«یک زندگی نامتحمل» نوشته دیوید بل با ترجمه رحیم قاسمیان در بخش هنر، «خاطرات خدمت از ایام کار در دادگستری» نوشته سیدفضلالله مجتهدزاده در بخش خاطرات و «بلبل از فیض گل آموخت سخن (یاد امیربانو کریمی) از شکوفه شهیدی، و «یک چپ وفادار (یاد باقر مؤمنی) از انوش صالحی»در بخش یادبود منتشر شدهاند.
بخش پایانی مجله هم به نقد و معرفی کتاب اختصاص دارد.
ششمین شماره فصلنامه فرهنگی و هنری «فردان» با صاحبامتیازی و مدیرمسئولی مرتضی هاشمیپور در ۲۳۷ صفحه و با قیمت ۱۵۰هزار تومان منتشر شده است.
منبع: ایسنا
ششمین شماره فصلنامه فرهنگی و هنری «فردان»
«دیروز خیلی دیره» نوشتۀ شهلا حائری: شفای نهفته در بازیابی خاطرات آیدا گلنسایی: «دیروز خیلی…
گفتوگو با فروغ، شاملو، سهراب، اخوانثالث و... گفتوگو با فروغ، شاملو، سهراب، اخوانثالث و... گفتوگوی…
«نکاتی دربارۀ معناداری شعر»، دکتر تقی پورنامداریان
«بیتو به سر نمیشود»، مولوی با صدای فریدون فرحاندوز (بیشتر…)