تحلیل نقاشی

نگاهی به «زن جوانی که سیب پوست می‌کَند» اثر نیکولاس ماس

نگاهی به شاهکارهای نیکولاس ماس

«نیکولاس ماس» در خلق تابلوهای نقاشی کوچک با موضوع اتفاقات روزمره و پرتره شهرت داشت. از جمله نقاشی‌های قابل توجه او به «زن جوانی که سیب پوست می‌کَند» می‌توان اشاره کرد.

«نیکولاس ماس» نقاش «عصر طلایی هلند» بود که در سال ۱۶۳۴ میلادی متولد شد. او به عنوان هنرمندی شناخته می‌شود که اغلب صحنه‌های روزمره را به تصویر می‌کشید.  او در دوره‌های مختلف در آمستردام و دورخت زندگی می‌کرد. او در دوران سکونت در آمستردام یکی از هنرآموزان «رامبرانت»‌ بود و اصول اولیه به تصویر کشیدن نور و جزئیات نزدیک به واقعیت را آموخت. «ماس»‌ پس از مدتی به یکی از نقاشان مطرح پرتره افراد جامعه تبدیل شد. نمونه‌هایی از این آثار در موزه سلطنتی هنرهای زیبای بلژیک به نمایش گذاشته شده است.

«ماس» در تابلو نقاشی «زن جوانی که سیب پوست می‌کَند» یک صحنه آرام را به تصویر کشیده است. این تابلو نقاشی زنی را به نمایش گذاشته است که مشغول انجام کارهای خانگی است. در این تابلو نقاشی می‌شود به وضوح تاثیرات «رامبرانت» نقاش بزرگ هلندی و آموزگار «ماس» را مشاهده کرد.  از جمله این ویژگی‌ها به استفاده از رنگ‌های گرم و استفاده ماهرانه از سایه‌ها می‌توان اشاره کرد.

«ماس» به نحوی رنگ‌هایش را برای نقاشی ترکیب می‌کرد که تصویر نهایی تیره باشد. او اغلب از رنگ قرمز به عنوان عنصر رابط استفاده می‌کرد. رنگ قرمز را در آستین‌های لباس دختر، گل سر، سیب‌ها و پارچه‌ای که میز را پوشانده، می‌توانیم ببینیم.

این تابلو نقاشی یک اثر هنری ساده و دوست‌داشتنی از زنی است که مشغول کار در آشپزخانه است. در نگاه اول به نظر نمی‌رسد که هیچ نوآوری در خلق آن به کار رفته باشد، اما واقعیت این نیست. در هنر قرن هفدهم میلادی هلند خدمتکاران اغلب مثل نقاشی زیر به تصویر کشیده می‌شدند؛ خدمتکاران درحالی نقاشی می‌شدند که بانوی خانه آن‌ها را حین چرت زدن پیدا کرده است. خدمتکاران تنبل و نالایق از جمله موضوعات رایج نقاشی‌های هلندی بودند.

منبع: isna

مدیریت

فریادی شو تا باران وگرنه مُرداران... احمد شاملو

Recent Posts

«کمونیسم رفت ما ماندیم و حتی خندیدیم»: امر سیاسی یعنی امر پیش‌پاافتاده

«کمونیسم رفت ما ماندیم و حتی خندیدیم»: امر سیاسی یعنی امر پیش‌پاافتاد آیدا گلنسایی: کمونیسم…

16 ساعت ago

گزیده‌ای از بهترین سخنرانی‌های «اپرا وینفری»

گزیده‌ای از بهترین سخنرانی‌های اپرا وینفری

1 روز ago

خوشا به حال گیاهان که عاشق نورند…

خوشا به حال گیاهان که عاشق نورند...

3 روز ago

«رازهای سطح» مستندی دربارۀ مریم میرزاخانی

«رازهای سطح» مستندی جذاب دربارۀ مریم میرزاخانی مریم میرزاخانی ۲۲ اردیبهشت سال ۱۳۵۶ متولد شد.…

1 هفته ago

پنج دلیل که ادبیات ایران در جهان جدی گرفته نمی‌شود

پنج دلیل که ادبیات ایران در جهان جدی گرفته نمی‌شود آیدا گلنسایی:  بسیاری از آثار…

2 هفته ago