نویسندگان جهان

آشنایی با نویسندۀ فلسطینی عدنیه شبلی

آشنایی با نویسندۀ فلسطینی عدنیه شبلی 

چندی پیش فهرست نامزدهای اولیه جایزه بوکر بین‌المللی ۲۰۲۱ اعلام شد که در این بین نام «عدنیه شبلی» نویسنده فلسطینی نیز به چشم می‌خورد.

 به نقل از نشنال، «عدنیه شبلی» نویسنده فلسطینی است که اخیرا برای کتاب «جزئیات کوچک»  با ترجمه «الیزابت ژکت» به عنوان یکی از نامزدهای اولیه جایزه ادبی بوکر بین‌المللی معرفی شد.

«شبلی» که در سال ۱۹۷۴ در فلسطین متولد شده از اوخر دهه ۹۰ آثارش را در سراسر جهان عرب و اروپا به چاپ رسانده است.

او نگارش رمان، نمایش‌نامه، داستان‌های کوتاه و مقالاتی را در کارنامه خود به ثبت رسانده است. آثار این نویسنده به زبان‌های مختلفی از جمله آلمانی، انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی و کره‌ای ترجمه و چاپ شده است.

او همچنین دو دوره به عنوان برنده جایزه نویسنده جوان موسسه عبدالمحسن القطان انتخاب شده است: نخستین‌بار در سال ۲۰۰۱ برای کتاب «رسیدن» که رمان کوتاهی حول داستان کوچک‌ترین خواهر یک خانواده فلسطینی است و دومین‌بار در سال ۲۰۰۳ برای کتاب «همه به یک اندازه از عشق دوریم»؛ این کتاب داستان یک مامور پست است که مجموعه‌ای از نامه‌های عاشقانه رمزآلود را کشف می‌کند.

«شبلی» علاوه بر نگارش سه رمان عربی خلق چند اثر غیرداستانی را نیز تجربه کرده است.

 این نویسنده تحصیلات خود را در مقطع دکتری در دانشگاه شرق لندن به پایان رسانده و اغلب اوقات نیز به تحقیقات دانشگاهی می‌پردازد.  «شبلی» همچنین به عنوان استاد میهمان در دانشکده فلسفه و مطالعات فرهنگی دانشگاه «بیرزیت‎» فلسطین فعالیت داشته است.

جدیدترین رمان «شبلی» شامل دو دوره زمانی می‌شود و حول داستان یک جرم بی‌رحمانه که در تابستان ۱۹۴۹ در فلسطین رخ داده نوشته شده است. در این داستان سربازان اسرائیلی مرتکب قتل یک دختر نوجوان می‌شوند و او را دفن می‌کنند. سال‌ها بعد یک زن جوان ساکن فلسطین از اتفاقات حول این واقعه مطلع می‌شود.

این کتاب از زمان انتشارش با استقبال گسترده حلقه‌های ادبی سراسر جهان مواجه شده است.

اگرچه «شبلی» به چند زبان دنیا تسلط دارد اما رمان‌هایش را فقط به زبان عربی می‌نویسد چراکه معتقد است عربی یک زبان مسحورکننده است.

اغلب نوشته‌های این نویسنده با تمرکز بر فلسطین نوشته شده با این حال خود «شبلی» معتقد است توجه او نسبت به زادگاهش بیش از آن‌که در ادبیاتش نمود پیدا کند یک مسئله شخصی است.

«من در زاغه‌ها زندگی می‌کنم» اثر «کان خو»، «شب‌ها همه خون‌ها سیاه است» نوشته «دیوید دیوپ»، «مزرعه گلابی» به قلم «نانا اِکوتیمیشیولی»، «خطرات سیگار کشیدن در رختخواب» اثر «ماریانا انریکز»، «وقتی جهان را درک نمی‌کنیم» به قلم «بنجامین لاباتوت»، «۹ نفر بی‌نقص» نوشته «نگوگی وا تیانگو»، «کارمندان» اثر «اُلگا ریون»، «برادر تابستان» نوشته «جاپ روبن»، «مجموعه شکست‌ها» اثر «جودیث شالانسکی»، «به یاد خاطره» نوشته «ماریا استوپونوا»، «جزئیات کوچک» نوشته «عدنیه شبلی»، «بیچارگی» نوشته «آندرزج تیچی» و «جنگ بیچارگان» به قلم «اریک وویلارد» فهرست کامل نامزدهای اولیه بوکر بین‌المللی ۲۰۲۱ را تشکیل می‌دهند.

نامزدهای نهایی این جایزه ادبی در بیست و دوم آوریل معرفی خواهند شد.

منبع: ایسنا

آشنایی با نویسندۀ فلسطینی عدنیه شبلی 

 

مطالب بیشتر 

1. سه سخنرانی عمیق و بصیرت‌بخش ازالیف شافاک

2. تدگفتار: سخنرانی جذاب سیسونکه مسیمانگ

3. سخنرانی چیماماندا انگزی ادیچی در تد

مدیریت

فریادی شو تا باران وگرنه مُرداران... احمد شاملو

Recent Posts

محمدرضا شفیعی‌کدکنی: مثنوی مثل جریانِ رودخانه هر لحظه به شکلی درمی‌آید

محمدرضا شفیعی‌کدکنی: مثنوی مثل جریانِ رودخانه هر لحظه به شکلی درمی‌آید حماسه روحانیِ بشریّت درباره…

4 روز ago

به یاد بهترین معلم: قیصر امین‌پور…

به یاد بهترین معلم: قیصر امین‌پور...

1 هفته ago

درسی از «احسان یارشاطر» برای زندگی

درسی از «احسان یارشاطر» برای زندگی

2 هفته ago

اسلامی‌ندوشن: سعدی شادترین شاعر ایرانی است

اسلامی‌ندوشن: سعدی شادترین شاعر ایرانی است محمدعلی اسلامی ندوشن با یاد کردن از سعدی به…

2 هفته ago

تجارب دکتر «نسرین شکیبی‌ممتاز» از تدریس ادبیات فارسی در کشور ژاپن

تجارب دکتر نسرین شکیبی ممتاز از تدریس ادبیات فارسی در کشور ژاپن آهوی کوهی در…

2 هفته ago