نگاهی کوتاه به کتاب بارِ هستی نوشتۀ میلان کوندرا
کتاب «بار هستی»، با نام اصلی «سبکی تحملناپذیر هستی» نوشته «میلان کوندرا»، نویسنده برجسته چکتبار فرانسوی است. این کتاب مشهورترین اثر کوندرا، کاووشی پرسش برانگیز درباره موقعیت انسان مدرن در برابر جهان و بررسی وسعت تنهایی اوست؛ جهانی که به باور نویسنده دامی بیش نیست و بشر مغرور و سرگردان امروز در ریسمانهایی به هم تنیده برای مفهومی به نام زندگی تقلا میکند.
به نظر کوندرا نقش رمان در زندگی بشر و آینده او بسیار با اهمیت است زیرا این نوع ادبی همواره وفادارانه به یاری انسان میشتابد تا «جهان زندگی» به دست فراموشی سپرده نشود. برداشت فلسفی و زبان نافذ کتاب بار هستی، با اهمیت خرده روایتهای جهان پستمدرن در برابر کلان روایتهای مدرنیته و با خلق یک جهان متکثر، خواننده را سخت با مسائل بنیادی هستی بشر روبهرو میسازد و به تفکر وامیدارد.
او در این روایت با تمام کلان روایتها از جمله کمونیسم، مارکسیسم، لیبرالیسم و همه قوانین ضروری عالم مقابله میکند و اندیشههای دکارت را درباره هستی زیر سوال میبرد. شخصیتهای رمان با بیان احساسات، تفکرات و رویاهای خود، موقعیت انسان را در برابر چشمان خواننده به نمایش میگذارند و تلخکامیها و سرخوردگیهایش را بروز میدهند.
توما و ترزا شخصیتهای اصلی رماناند. توما، بهترین جراح یکی از بیمارستانهای پراگ است و مایل نیست هیچ زنی به زندگیاش وارد شود، اما یک رشته اتفاق که تمامی برحسب تصادف و پیشامد در برابر وجوب و ضرورت روی میدهد، او را به سوی ترزا که به عنوان پیشخدمت رستوران در شهری کوچک کار میکند میکشاند.
نویسنده: نسرین شکیبی ممتاز
نگاهی کوتاه به کتاب بارِ هستی نوشتۀ میلان کوندرا
مطالب بیشتر
و من چنان پُرم که روی صدایم نماز میخوانند...
رمان «به سوی آزادی» کازانتزاکیس و چند درس برای زندگی آیدا گلنسایی: تسئوس، پادشاه آتن، به…
ذن در جان شاعر نوشتۀ احمد شاملو ذِن شاعر چگونه ذِنی است؟ ذنِ جانِ هایکوُسرا…
کافهکاتارسیس «هشتساله» شد هشتسال پیش بود که کافهکاتارسیس در فضای مجازی چشم به جهان گشود.…