درس‌های دوست‌داشتنی

منطق الطیر برای انسان امروز؛ بخش اول

منطق الطیر برای انسان امروز؛ بخش اول

دانلود پیش‌بحث

دانلود عطار/ بخش اول

«منطق‌الطیر» سرودۀ عطار نیشابوری حکایت شگفت‌انگیزی است که در آن پس از بررسی موانع ذهنی و تفکرات معیوب انسان‌ها در قالب نماد پرندگان، مسیر سفر به سمت خود در هفت وادی ترسیم می‌شود. در پایان منطق‌الطیر ما نه با سیمرغ بلکه با سی مرغ مواجهیم که پس از عبور از توفان و هفت وادی به درک تازه‌ای از خود و زندگی رسیده‌اند.

دوستان من!

خیلی‌ از ما دائماً در حال بهانه‌تراشی هستیم و نمی‌خواهیم با خود خلوت کنیم و زمانی را برای آفرینش منِ جدیدی صرف کنیم. عطار برای ما از همین موجودات بهانه‌تراش و قهرمانان قلابی صحبت می‌کند. تا مبادا ما هم روزی مانند ایوان‌ایلیچِ داستان تولستوی به این نتیجه برسیم که کل زندگی‌مان اشتباه بوده است.

قطعا نشستن پای صحبت بزرگی مانند عطار  نیشابوری که توانسته از قرن 6 تا کنون هر فارسی زبانی را مدهوش جملات جادویی خود کند، برای سفر پیش روی ما خالی از بهره‌ نخواهد بود. امیدوارم که این فایل‌ها تلنگری باشد برای پی بردن به اهمیت فرهنگ غنی ایران و کاربردی که برای انسانِ آشفته و تنهای امروز می‌تواند داشته باشد.

 

 

 

مدیریت

فریادی شو تا باران وگرنه مُرداران... احمد شاملو

Recent Posts

باید خشم را بشناسی بی‌آنکه اسیرش شوی

دیوید لینچ: باید خشم را بشناسی بی‌آنکه اسیرش شوی خوب است هنرمند درگیری و استرس…

10 ساعت ago

زرین‌کوب به قلم زرین‌کوب

زرین‌کوب به قلم زرین‌کوب عبدالحسین زرین‌کوب در یادداشتی با عنوان «زرین‌کوب به قلم زرین‌کوب» نوشته‌شده…

1 روز ago

زنان افغانستان و مبارزۀ پنهان با طالبان

زنان افغانستان و مبارزۀ پنهان با طالبان  زنان افغان در کابل و در فضای مجازی…

2 روز ago

متن کامل سخنان محمدرضا شفیعی کدکنی دربارۀ خانلری و نیما

متن کامل سخنان استاد شفیعی کدکنی دربارۀ خانلری و نیما سوی بالا شد و بالاتر…

3 روز ago

رابرت موزیل و مردِ بی‌فلسفه

رابرت موزیل و مردِ بی‌فلسفه اگنس کالارد —  حتی اگر شاهکار مدرنیستیِ ناتمام رابرت موزیل،…

3 روز ago

رمان «ترس و لرز» اثر آملی نوتومب: خودشیفتگی و رنج ژاپنی به روایت راهبۀ دستشویی‌ها!

رمان «ترس و لرز» اثر آملی نوتومب: خودشیفتگی و رنج ژاپنی به روایت راهبۀ دستشویی‌ها!…

4 روز ago