در جستجوی زمان از دست رفته نوشته مارسل پروست، بلندترین رمان جهان است که در ایران با ترجمه مهدی سحابی منتشر شده است. کتاب اول این مجموعه برای اولین بار در سال ۱۳۶۹ به بازار آمد. کتابهای دیگر نیز به تدریج ترجمه و چاپ شد و با انتشار کتاب آخر، این مجموعه سرانجام در سال ۱۳۷۸ کامل شد.
هفت کتاب مجموعه در جستجوی زمان از دست رفته عبارتند از:
- طرف خانه سوان
- در سایه دوشیزگان شکوفا
- طرف گرمانت
- سدوم و عموره
- اسیر
- گریخته
- زمان بازیافته
» توجه: این مطلب معرفی رمان نیست، بلکه مقالهای است که به زندگی مارسل پروست، کتاب در جستجوی زمان از دست رفته و درونمایه رمان اشاره میکند و ممکن است بخشهای مختلفی از رمان را فاش کند. همچنین این مطلب هسته اصلی رمان پروست را به خواننده نشان میدهد. بنابراین اگر این کتاب را نخواندهاید و یا روی افشای مطالب حساس هستید از مطالعه این مطلب خودداری کنید و خواندن آن را به بعد از مطالعه کتاب موکول کنید.
مارسل پروست نویسنده فرانسوی اوایل قرن بیستم است که رسماً بلندترین رمان دنیا را نوشته است: در جستجوی زمان از دست رفته با بیش از یک میلیون و دویست هزار کلمه (به شکل دقیق: ۱٫۲۶۷٫۰۹۶)، دو برابر رمان جنگ و صلح اثر لئو تولستوی.
در جستجوی زمان از دست رفته
کتاب در ۷ جلد و طی ۱۴ سال به زبان فرانسه منتشر شد و بلافاصله یک شاهکار شناخته شد و به عقیده خیلیها برترین رمان قرن یا حتی برترین رمان همه زمانها بود. چیزی که آن را خاص میکند این است که یک رمان سرراست از نظر روایت نیست، مخلوطی از توصیفات نبوغآمیز از اشخاص و مکانها و فلسفه کلی زندگی است. سرنخ اصلی درباره این رمان در نام کتاب – در جستجوی زمان از دست رفته – است.
رمان داستان مردی را روایت میکند که تقریبا آشکارا خود مارسل پروست است، او در حال پژوهش درباره معنای زندگیاست. تعریف میکند که از وقت تلف کردن دست برمیدارد و شروع میکند به درک و قدرشناسی از وجود و بودن.
مارسل میخواست کتابش در درجه اول به کمک ما بیاد. پدرش آدرین پروست یکی از پزشکان بزرگ زمانه بود – کسی که وبا را در فرانسه ریشه کن کرد – در اواخر عمر پدر، مارسل پسری نحیف و مریضحال بود که با درآمد میراثش زندگی میکرد و با نداشتن شغلِ درست و حسابی خانواده را ناامید کرده بود، به خدمتکارش گفت: